Karadeniz’deki mayın krizinin ardından balık tezgahları boş kaldı. Balık fiyatlarında 20-25 TL artış görülüyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı, İstanbul Boğazı’nda yaşanan mayın paniğinin ardından Karadeniz sularında balıkçılık faaliyetlerini durdurmuştu. Balıkçılar, Ukrayna tarafından döşenen ve Karadeniz sularına sürüklenen mayınlar sebebiyle balığa çıkamıyor. Balık tezgahlarında balık çeşitliliği azalırken fiyatlar, ortalamanın üzerine çıktı. Fiyatlarda 20-25 TL arasında bir artış görülüyor. Balıkçılar, hem sezon sonu olmasından hem de mayın krizi nedeniyle tezgahların boş kaldığını söyledi.

“Balıkçılar ava çıkmak istemiyor”

Balıkçılar, serseri mayın endişesi yaşıyor. Avlanmaya korktukları için daha dikkatli davranan balıkçılar, karanlıkta denize açılmıyor. Mayın nedeniyle avlanmaktan korktuklarını belirten balıkçı Yunus Gürgen, “Mayın korkusundan kimse ava çıkmak istemiyor. Daha temkinli davranıyoruz. Karanlıkta mayınları göremediğimiz için gece ava çıkmıyoruz.” diye konuştu.

Balık fiyatlarının mayın paniği biterse normale döneceğini vurgulayan balıkçı Yunus Gürgen, “Sezonun bitmesine az kaldı. Fiyatlar yüksek olduğu için satış yapamıyoruz. Mayın tedirginliği sonrası 20 gün daha balık satabiliriz. Fiyatlar o zaman normale döner.” diye konuştu.

Güncel Balık Fiyatları

Hamsi: 60 TL

İstavrit: 70 TL

Mezgit: 60 TL

Çipura: 135 TL

Levrek: 140 TL

Haber: BETÜL KİREZ – İREM BORA