Ramazan ayının gelmesi ile birlikte büyük artış gösteren domatesin fiyatı vatandaşın cebini yakmaya devam ediyor. Halciler Federasyonu Başkanı Yüksel Tavşan, Ramazan ayının sonuna kadar bu durumun süreceğini dile getirdi.

Halciler Federasyonu Başkanı Yüksel Tavşan, geçtiğimiz hafta yapmış olduğu açıklamada Ramazan ayının sonuna kadar domates fiyatlarının yanı sıra diğer meyve ve sebzelerinin de artış göstereceğini belirtmişti. Bu artışın temel kaynaklarının ekonomik gidişat, iklimsel durumlar ve devam eden Rusya – Ukrayna savaşı olduğunu dile getiren Tavşan Ramazan ayında meyve ve sebze alışverişi yapmak isteyen vatandaşların yüksek fiyatlar karşısında çaresiz durumda olduklarını belirtti. Zeytinburnu pazarında meyve ve sebze satan bir esnaf ise, geçen senelere göre daha az alışveriş yapıldığını, bazen gün sonunda satılamayan malların elde kaldığını söyledi.

Domateste Son Yıllarda Rekor Fiyat Artışı

Domates, açıklanan fiyat endekslerine göre geçen yıla göre tam tamına yıllık %191.76 artmış durumda. Bu artış son zamanların açık ara en büyük yükseliş rekoru oldu. Mart ayı itibariyle yıllık gerçekleşmelerde sebze miktar endeksindeki yüzde 8.95’lik azalışa karşılık, fiyat endeksi yüzde 143.14 artış gösterdi. Bu artış, son 7 yılın en yüksek Mart ayı artışı oldu. Öte yandan geçen yıl ortalama domates fiyatının 6 lira civarında olduğunu belirten hal esnafı durumdan endişeli olduklarını belirterek bir an önce gerekli önlemlerin alınmasını istediler.

HABER: SERHAT ÜNLÜ – EGE VARNA