Eminönü’nde bulunan Türkiye İş Bankası Müzesi, “Bir Asrın Ardından / Cepheler, İnsanlar ve Büyük Zafer” sergisi Milli Mücadeleyi hafızalarda yeniden canlandırıyor. Kurtuluş Savaşı yıllarının detaylı olarak anlatıldığı sergi ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.

İstanbul’un Eminönü semtinde bulunan Türkiye İş Bankası Müzesi, İstiklal Sergisi’nden sonra ziyaretçilerini “Bir Asrın Ardından / Cepheler, İnsanlar ve Büyük Zafer” sergisiyle buluşturuyor. Sergide Kurtuluş Savaşı’nın sonucunu belirleyen unsurlardan Anadolu’nun isimsiz kahramanlarına kadar, çeşitli koleksiyonlardan derlenen eserler yer alıyor.

Sergi Binden Fazla Eserden Oluşuyor

Serginin içerisinde savaş alanlarında bulunan çeşitli mühimmatlar, dönemin silah ve kılıçları, tıbbi malzemeler, dürbün, pusula, harita ve çok sayıda fotoğraf ve film ile birlikte binden fazla eserden oluşuyor. Bunun yanında Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere kurtuluş mücadelesi veren kahramanlar da anılıyor.

İstiklal Madalyaları Mirasçılarından Ödünç Eşyalar

Sergi açılmadan önce Türkiye İş Bankası Müzesi yönetimi tarafından İstiklal Madalyaları mirasçılarına aile büyüklerinin madalyaları, fotoğraf, belge gibi özel eşyaların ödünç verilmesi için çağrı yapılmıştı. Çağrı sonucunda 250’yi aşkın madalyanın yanı sıra çok sayıda özel eşya, müze içerisinde özel bir alanda ziyaretçilere sunuldu. Ödünç verilen madalyalar arasından en dikkat çekenleri ise İsmet İnönü ile İş Bankası’nın Kurucu Genel Müdürü Celal Bayar’ın madalyaları oldu.

Sergi 30 Ekim 2022 Tarihine Kadar Ziyarete Açık

Eminönü’nün önemli yapıtaşlarından biri olan Türkiye İş Bankası Müzesi’nde açılan sergi, 28 Ekim 2021 ile 30 Ekim 2022 tarihleri arasında ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek. Müze, pazartesi günleri hariç her gün saat 10:00-17:30 saatleri arasında hizmet vermeye devam ediyor.

Haber: Emirhan Elibol