Restore edilmesinin ardından müze haline getirilen Müze Gazhane çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapıyor. “Çizerini Yaşatan Çizgiler” ismini taşıyan sergi Türk karikatür ustalarının çizimlerini sergiliyor.

Karikatürcüler Derneği’nin katkılarıyla 80 çizerin 170 karikatürü bulunan ve aynı zamanda Altan Erbulak, Bülent Düzgit, Yalçın Çetin gibi usta isimlerin kişisel eşyalarının da bulunduğu sergi, “Ustalara Saygı” konseptiyle müzede yer alıyor. 



Sergi; Takipçi Kuşaklar, Toplumsal Megafon, Gülmece, Düşünce gibi birçok alana ayrılıyor ve dönemin ses getirmiş isimlerin eserlerini barındırıyor. Ayrıca başlıkların altında dönemler kısaca anlatılıyor. Karikatüristlerin çizimleri çerçevelenmiş bir şekilde sergileniyor ve kişilerle ilgili ziyaretçilerin bilgi sahibi olması için ufak notlar bulunuyor. Karikatürün ülkemizdeki tarihinin daha iyi anlaşılması için hazırlanan şemada 1969’dan günümüze önemli gelişmeler aktarılıyor. Dergi ve gazetelerin ise eski basımlarının da yer aldığı sergide, eski dönemlere ayrılan alanda Erken Dönem konuları ve buradaki ilk örnekler de bulunuyor.



Bir açıdan mizahın Türkiye’deki hafıza yolculuğu olarak nitelendirilen sergi, karikatür severleri Müze Gazhane’de bekliyor. 

Haber: Berfin Kahraman-Ceren Kahya-Zehra Semerci (İAHA)