Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nü ziyaret eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yerli ve milli pasaport üretiminin başladığını duyurdu. Bakan Soylu, yeni pasaportlarda “Turkey” değil “Türkiye” ibaresinin yer alacağına özellikle dikkat çekti.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü ve Darphane Genel Müdürlüğü’nün ortak çalışması sonucu “yerli ve milli pasaport” üretimi başladı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nü ziyaretinde tanıttığı yerli ve milli pasaportta artık “Turkey” yerine “Türkiye” ifadesinin yer alacağı belirtildi. Ayrıca Bakan Soylu, önceki pasaportlarda bulunan 27 güvenlik ögesine ilaveten milli ve yerli pasaporta 36 güvenlik ögesi daha eklendiğini kaydetti.

Pasaport Talepleri Günlük 10-15 Bin Oldu

Son aylarda pasaport taleplerinin yüksek olduğunun aktarıldığı açıklamada İçişleri Bakanı Soylu, normalde günlük 7-8 bin olan pasaport talebinin son 3-4 ayda 10-15 bin civarına yükseldiğini söyledi. Soylu, yükselen pasaport talebinin asıl sebebini ise medyada çıkan “2023 yılında fahiş fiyata pasaport ulaşacak” gibi haberlerden kaynaklandığını aktardı.

Yeşil Pasaportun Süresi Uzatılabilecek

Başvuruların en çok yeşil pasaport için yapıldığının aktarıldığı konuşmada artık tüm nüfus müdürlüklerinin bu pasaport çeşidi için süre uzatımı yapabileceğide belirtildi. 2 yıllık, 3 yıllık veya 5 yıllık yeşil pasaport alan ve süresi dolan vatandaşlar artık 10 yıla kadar ücretsiz bir şekilde pasaport süresini uzatabilecek.

HABER: Sezgin Barış Balcı