Çin’in Zhoushan kentinden gelen kıpkırmızı gökyüzü görüntüsü kısa süreli bir panik havası yaşattı. Sosyal medyada yayılan görüntü insanlar tarafından şaşkınlıkla karşılandı. Meteoroloji kısa süre içinde konuyla ilgili açıklamada bulundu.

COVID-19 pandemisi ile gündeme gelen Çin Halk Cumhuriyeti, bu kez ise tüm kenti kaplayan kıpkırmızı bir gökyüzü ile gündeme gelmiş durumda. Zhoushan kentinde meydana gelen olayın görüntüleri sosyal medya büyük yankı yaparken çeşitli spekülasyonlara yol açtı. Birçok sosyal medya kullanıcısı bu durumu tüm dünya adına yaşanacak olan büyük bir felaketin ilk işareti olarak gördü. Bazı sosyal medya kullanıcıları ise yaşananların bir doğa olayı değil kimyasal bir sızıntı olduğunu iddia etti. Çin’de 150 milyondan fazla görüntülenmeye ulaşan olay ülkede de en fazla konuşulan konu oldu. Global Times’a konuşan görgü tanıklarından biri “Daha önce hiç böyle bir şey görmemiştim. Gökyüzünün kırmızıya dönebilmesi inanılmaz, bu beni gerçekten şaşırtıyor.” dedi.

Artan iddialar ve ortaya atılan spekülasyonlara cevap vermek için Zhoushan Meteoroloji Bürosu konuyla ilgili açıklama yapma gereği duydu. Yapılan açıklamada herhangi olağanüstü bir olay olmadığı söylenirken,  yetkililerin pazar günü yapmış olduğu açıklamada, sisin çok yüksek ve bulutların alçakta olduğunu, bu bölgede görülen kırmızı gökyüzünün ise büyük ihtimalle limanda bulunan gemilerin ışıklarından gelen ışığın kırılması ve saçılmasından kaynaklandığını duyurdu. Çin’in yerel bir balık şirketi, ışığın balıkçı tekneleri tarafından yakıldığını doğruladı. Şirketin müdür yardımcısı kırmızı ışığın balıkçı teknelerinden geldiğini bildirirken, balık tutarken bu tür ışıkların açılması gerektiğini söyledi. Bu ışıklar yakıldığında suya çarptıktan sonra gökyüzüne çıktığını, ancak sis nedeniyle böyle bir görüntü oluştuğu ve bunun kıyı bölgelerinde çok yaygın olduğunu dile getirildi.

HABER: SERHAT ÜNLÜ