TÜBİTAK tarafından düzenlenen “Uluslararası Efficiency Challenge (EC) Elektrikli Araç” ve “Uluslararası İnsansız Hava Araçları (İHA)” yarışmaları başvuruları başladı. TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında lise ve üniversite öğrencilerine yönelik düzenlenen yarışmalara son başvuru tarihi “20 Kasım 2022” olarak açıklandı.

TÜBİTAK tarafından 2005 yılından bu yana düzenlenen Uluslararası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları ve 2016 yılından bu yana düzenlenen Uluslararası İnsansız Hava Araçları (İHA) yarışmaları başvuruları başladı. 8 – 12 Mart 2023 tarihlerinde TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında Kocaeli TÜBİTAK Gebze Yerleşkesinde gerçekleştirilecek yarışmalara lise ve üniversite öğrencileri katılabilecek.

TÜBİTAK’tan yarışmalara katılan takımlara destek ve ödül

TÜBİTAK, bu seneki yarışmalar için Türkiye’deki bütün liseler ve üniversiteler ile ortak çalışmalar yürütüyor. Özellikle temiz ve yeni enerji kaynakları hakkında farkındalık oluşturmayı amaçlayan yarışmalar, ayrıca katılımcıların hayal ve fikir ürünlerine de destek çıkıyor. Bu yıl Uluslararası EC Elektrikli Araç yarışmasına katılan takımlara 40.000 TL’ye kadar hazırlık desteği, 25.000 TL’ye kadar araç taşıma desteği vereceğini belirten TÜBİTAK, bunların yanında 100.000 TL’ye kadar çeşitli ödüller vereceklerini de açıkladı.

TÜBİTAK’ın bir diğer yarışması olan Uluslararası İHA yarışmasında ise takımlara 50.000 TL’ye kadar destek vereceklerini açıklayan yetkililer, yarışma sonuçlarına göre 100.000 TL’ye kadar ödüllerin de dağıtılacağını duyurdu.

Son Başvuru Tarihi: 20 Kasım 2022

TÜBİTAK tarafından Mart 2023 tarihinde gerçekleştirilecek yarışmalar ile ilgili adayların detaylı bilgi ve başvuru için www.teknofest.org sayfasını ziyaret etmesi gerekirken, son başvuru tarihi ise 20 Kasım 2022 olarak açıklandı.

Haber: Dursun Poyraz Saygılı