Marmara Denizi’nde bir haftadır etkili olan poyraz nedeniyle balıkçılar denize açılamadı.

Marmara Denizi’nde etkili olan poyraz, deniz ulaşımında sorunlara yol açıyor. 50 kilometre hıza ulaşan poyraz sebebiyle yerli ve yabancı bandıralı 12 şilep ile tanker Tekirdağ açıklarında bekliyor. Şiddetli rüzgar balıkçıların denize açılmasına engel oluyor. Tekirdağ Süleymanpaşa Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı İbrahim Pehlivanoğlu, balıkçıların zorunlu olarak çalışamama durumlarının devam ettiğini söyledi.

Balıkçıların havaların normale dönmesiyle birlikte palamut avcılığına başlayacağını belirten Pehlivanoğlu, “Poyrazın etkisiyle balıkçı arkadaşlarımız faaliyetlerini şu anda ağ bakım tamiriyle geçiriyor. Havaların tekrar düzelmesiyle beraber faaliyetlerine devam edecekler. Bu sene eylülden bugüne kadar palamut avcılığı çok iyi geçiyor. Tüm balıkçı arkadaşlarımız memnunlar. Vatandaşlarımız uygun ve taze balık yemeye devam edecek.” dedi.

Balıkçılar havaların düzelmesini bekliyor

Zorunlu paydoslarının devam ettiğini ve denizlerde palamut bolluğunun yaşandığını söyleyen İsmet Elvin, “Zorunlu paydosta ağ tamiri yapıyoruz. Havaların düzelmesini bekliyoruz. Denizlerde palamut arttı. Havaların normale dönmesiyle denize açılacağız.” dedi.

Güncel Balık Fiyatları

Hamsi: 50 TL

İstavrit: 50-55 TL

Çinekop: 70 TL

Barbun: 50 TL

Çipura: 100-120 TL

Palamut: 60 TL

Haber: Betül Kirez – Damla Dokumacı – İrem Bora