Yeni evlenecek çiftlerin, eşya yenilemek isteyenlerin veya okulların açılmasıyla birlikte öğrencilerin bütçelerine uygun beyaz eşya arayışı başlıyor.

Son yıllarda yaşanan ekonomik kriz, yeni beyaz eşya fiyatlarındaki abartılı artış oranları karşısında vatandaşın alım gücü azaldı. Sıfır beyaz eşya alımını ileri bir tarihe ertelemek zorunda kalanlar, şimdilik iş görecek, bütçesine uygun olan 2. el beyaz eşyaya talebi artırdı.

2. el beyaz eşya tamiri ve alım-satımı yapan Zafer ustanın misafiri olduk ve kısa bir sohbet gerçekleştirdik.

Zafer usta, meslek lisesini bitirdikten sonra çırak olarak çalışmaya başladığı bu meslekte kendi işini yapar hale geldi. Ekmeğini “alın terim” diye nitelendirdiği bozulmuş ya da eskimiş makineleri tamir ederek kazanıyor. Aynı zamanda geri dönüşüme de katkı sağlamış oluyor.

Madur Olmamak İçin Nelere Dikkat Etmek Gerekir

Çamaşır makinesi genellikle banyoda kullanıldığı için alt kısımlarından çürüme yapmaktadır. Şase ve amortisör bağlantılarından çürüdüklerinden dolayı zamanla gürültülü çalışmaya ve randımansızlığa yol açmaktadır. Ayrıca, kirli çamaşır yıkamanıza sebep olur. Bu yüzden, dikkat edeceğiniz önemli hususlardan biri, makineyi satın alırken altında çürük olmamasına dikkat edin.

Buzdolaplarında ise fişi takıldığı zaman aşırı rahatsız edici desibel sesleri duyduğunuzda ondan uzak durmanız gerekiyor. Motor kısmı sessiz çalışıyor olmalı. Mümkünse, buzdolabı almaya gitmeden önce satıcıya birkaç saat öncesinden fişe takılmasını rica etmenizi öneririm. Bu sayede dolabın nasıl soğuttuğunu da görmüş olursunuz.

Usta gün sonunda, mesleğini elinin maharetiyle yapmanın huzurunu yaşarken; bir yandan da bütçesine uygun işini görecek eşyayı alan müşterilerinin tebessümünü görünce; kendini iyi hissettiğini söylüyor. Bol seçeneğin olduğu ikinci el beyaz eşya dükkanları sizleri bekliyor.

Haber: Aslı Özdemir