UEFA Şampiyonlar Ligi’nde finale yükselen Real Madrid ve Liverpool, 28 Mayıs 2022 Cumartesi günü Sankt-Petersburg Stadyumu’nda oynanacak olan karşılaşma Rusya- Ukrayna savaşı nedeniyle Fransa’nın Saint-Denis şehrine alınmıştı. Karşılaşma Türkiye saati ile 22:00’da oynanacak.

Şampiyonlar Ligi şampiyonu sonunda belli oluyor. Tüm dünyanın merakla beklediği Real Madrid – Liverpool finali, Rusya – Ukrayna savaşı nedeniyle Saint-Petersburg stadından Stade de France’e alınmıştı. Daha önce bu turnuvayı 13 defa kazanan Real Madrid, bu turnuvayı en fazla kazanan takım olarak maça çıkacak. Cumartesi gecesi bu sayıyı arttırmak isteyen Real Madrid, en son Liverpool ile 2018 yılında oynadığı finali 3-1 kazanarak kupanın sahibi olmuştu.

Öte yandan bu turnuvayı 6 defa kazanan Liverpool, 2018 yılında Real Madrid’e kaptırdığı finali telafi ederek taraftarlarına mutlu son yaşatmak istiyor. Liverpool, son olarak Şampiyonlar Ligi kupasını 2019 yılında Tottenham ile oynadıkları karşılaşmada kazanmıştı.

Kupayı en çok kazanan ilk dört takım

Final karşılaşması EXXEN’den canlı olarak yayınlanacak. Büyük finali anlatacak olan spikerin Ertem Şener, yorumcunun ise Fatih Terim olacağı konuşuluyor.

HABER: SERHAT ÜNLÜ