Türkiye’nin en çok izlenen televizyon kanallarından biri olan ATV’nin resmi YouTube kanalı kapatıldı. Kanalın kapatılma sebebi ise topluluk kurallarının ihlal edilmesi olarak dile getirildi.

Türkiye’de en fazla izlenen televizyon kanallarından biri olan ATV, dün YouTube tarafından şok bir kararla karşılaştı. ATV’nin resmi YouTube kanalına erişim sağlamak isteyen kullanıcılar, kanalın kapatıldığını gördü. YouTube konuyla ilgili yaptığı açıklamada kanalın topluluk kurallarını ihlal ettiğini ve bu durumdan dolayı kanalın kapatıldığını belirtti. Turkuvaz Medya Grubu altındaki ulusal televizyon kanalı, YouTube’daki ana hesabının kapatılması konusunda henüz resmi bir açıklama paylaşmadı. Kanala ulaşılmak istendiğinde ise “Bu hesap, YouTube Topluluk Kuralları’nı ihlal ettiği için kapatıldı.” Yazısıyla karşılaşılmakta.

YouTube’da bulunan “ATV Haber” gibi ATV’nin yan kanallarının ve ATV bünyesindeki yapımlara özel açılan kanalların kapatılmadığı görüldü. Bu da YouTube’un söz konusu eylemi yalnızca ATV’nin ana kanalına yönelik yaptığını gösterdi.

HABER: SERHAT ÜNLÜ