Elon Musk’ın sahibi olduğu Amerikalı uzay taşımacılığı şirketi Space X, insanları Mars’a götüreceği tarihi en sonunda açıkladı. SpaceX Başkanı Gwynne Shotwell’de önümüzdeki yıllarda bu konunun insanlar üzerinde çok büyük etkisi olacağını dile getirdi.

SpaceX başkanı Gwynne Shotwell yaptığı bir röportajda insanları 2020’li yılların sonlarına doğru Mars’a ve daha öncesinde de Ay’a götüreceklerini açıkladı. SpaceX kurucusu Elon Musk da geçtiğimiz günlerde Twitter hesabından yaptığı bir paylaşımla benzer bir mesajı paylaştı. SpaceX’ten iki önemli kişinin benzer açıklamalarda bulunmaları birbirlerini doğrular nitelikte oldu.

ELON MUSK MARS İÇİN 2029 YILINI İŞARET ETTİ

SpaceX Başkanı Shotwell, önümüzdeki 10 yıl içinde Mars’ın yüzeyine büyük bir iniş yapmaları gerektiğini açıkladı. Bu iniş gerçekleştiğinde insanların bütün ilgi odağının Mars olacağını ve bu konu hakkında daha çok araştırma yapacaklarını düşünüyor. Elon Musk da vermiş olduğu bir röportajda insanların beş yıl hatta en fazla on yıl içerisinde Mars’ta olacağını açıklamıştı. SpaceX kurucusu geçtiğimiz günlerde ise 2029 yılını işaret etti.

Elon Musk en zor olayın ise Mars’a uygun bir araç tasarlamak olduğunu söyledi. Ardından da Starship’in şimdiye kadarki en karmaşık ve gelişmiş roket olduğunu belirtti. Aynı zamanda Mars’ta tehlikeli ve zor olacağını da dile getirdi. SpaceX, Starship’in ilk test uçuşu için çalışmalara başladı. Test için hazır olduğunda mürettebatı Mars’a ve Ay’a taşıyacak. Önümüzdeki günlerde neler olacağını merakla bekliyoruz.

HABER: EGE VARNA