Güngören Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu Çocuk Kitapları Fuarı minik okuyuculara kapılarını açtı. Çocukları kitap okumaya teşvik etmek amacıyla açılan fuarda çeşit çeşit kitaplar bulunuyor. Çok sayıda yayınevinin katıldığı fuar, çocukların yoğun ilgisiyle karşılaşıyor.

Haznedar Mahallesi 15 Temmuz Şehitler Parkı’nda yer alan fuar, 15-30 Nisan tarihleri arasında kitapseverlerle buluşuyor. Her bir gün için farklı yazarların bulunacağı fuarda, toplam 50 yazar çocuklarla buluşacak. Fuarda ayrıca imza günleri, söyleşi, masal ve resim atölyesi çalışmaları düzenlenecek.

Fuarda çocuk kitaplarının yanında yetişkinler için de kitaplar bulunmakta. Çocuklarını alıp fuara gelen ebeveynler kendileri için de kitap seçebiliyorlar. 

Öte yandan Güngören Belediyesi ilçede eğitim gören 12 bin öğrenciye hediye çekleri dağıtırken fuara gelen çocuklar çekilişlere katılarak çeşitli hediyeler kazanabiliyor.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na da denk gelen fuar, çocuklara iki sevinci birden yaşatıyor. 23 Nisan için fuarın yan tarafına kurulmuş çadırda ise çocuklar için bir sinema yer alıyor. Çocuklar burada aileleriyle birlikte çizgi film seyredebiliyorlar.

HABER: RUNAHİ ÖZAY