Ay Yıldızlılar dün akşam Dragao Stadyumu’nda oynanan Dünya Kupası eleme maçında Portekiz’e 3-1 mağlup oldu. Türkiye bu sonuçla birlikte Katar’da yapılacak 2022 Dünya Kupası’na katılamayacak.

Portekiz’in Porto şehrindeki Dragao Stadyumu’nda oynanan Dünya Kupası eleme maçında Portekiz Milli Takımı, Türkiye karşısında 3-1 galip geldi. Alınan bu sonuçla birlikte Türkiye, Katar’da aralık ayında düzenlenecek olan 2022 Dünya Kupası’na katılamayacak. Türkiye Milli Futbol Takımı, en son Japonya’da düzenlenen 2002 Dünya Kupası’na katılmıştı. Dün alınan sonuçla birlikte Ay Yıldızlılar’ın turnuva hasreti 20 yıla çıktı.

Maçın son anlarında kazanılan penaltıyı gole çeviremeyen Burak Yılmaz, karşılaşmanın hemen ardından düzenlenen basın toplantısında kaptanlığını yaptığı milli takımı bıraktığını açıkladı. 36 yaşındaki oyuncu, “Bugün benim son maçımdı. Bir bayrak değişimi gerekiyor. Kesin kararım ve duygusal olarak bunu vermiyorum. Ne bir sitem, ne penaltıyla ilgili değil. Duygusal değil mantıkla verilmiş bir karar. Yeni jenerasyon, yeni yapılanma. Bunun doğru olduğunu düşünüyorum.” diyerek milli takımı bıraktığını açıkladı.

HABER: SERHAT ÜNLÜ – EGE VARNA – MERT ÜNLÜ