ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, yaptığı açıklamada enflasyonun gerilemeye başlamaması halinde Fed’in gerekirse 50 baz puan faiz artışına gidebileceğini belirtti. Bu açıklamadan sonra dolar ve bitcoin’de ne olur sorusu sorulmaya başlandı.

Fed’ in faiz artırımı dünya piyasalarını elbette etkileyecek. ABD Merkez Bankası’nın ne karar vereceğinden ziyade faizlerde ne kadar bir oynama yapacağı da merak edilen konu başlıkları arasında yer alıyor.

Hürriyet’in haberine göre, Fed’in faiz artırımı yapması durumunda piyasadaki doların azalacak olmasından dolayı dolar diğer para birimleri karşısında değer kazanmaya başlayacak. Dolardaki değer kazancıyla birlikte Altın tarafında satışların görülmesi bekleniyor.

Ons altın 22 Mart Salı günü öğle saatlerinde 1923 dolar seviyesini gördü.

Fed Faiz Arttırırsa Kripto Ve Bitcoin Ne Olur?

Uzmanlar faiz artırımı eğer beklenen kadar veya daha çok olursa Bitcoin (BTC) ve diğer kripto para birimlerinin olumlu veya olumsuz etkileneceğine dair ikiye ayrılıyor. Bazı analistler Bitcoin ve diğer altcoinlerin fiyat performansını katlayarak yükseleceğini belirtirken, bazıları ise bu görüşe katılmıyor ve özellikle düşüşler öngörüyor.

Bu nedenle kripto para piyasasına dair kesin bir şey söylenemiyor.

HABER: DELİL NESİN ILGAZ – CENGİZHAN AKAR