Galataport İstanbul’da “Geçmişten Günümüze Finans Tarihi” Sergisi sanatseverlerle buluşuyor. Alpay Tarhan’ın Osmanlı’dan günümüze Türkiye’nin finans alanındaki koleksiyonunun bulunduğu sergi, yılsonuna kadar ziyaretçilerini bekliyor.

İş İnsanı Alpay Tarhan’ın kişisel koleksiyonundan oluşan sergi Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Halkbank ve Ziraat Bankası’nın desteğiyle düzenlenmiş ve Türkiye’nin finanstaki derin geçmişini, deneyimini ve renkli tarihçesini gözler önüne seriyor. Türkiye finans tarihinin en önemli fiziksel parçalarını yıllardır bireysel özverileriyle kişisel koleksiyonuna katan Alpay Tarhan, yakın zamanda koleksiyonunu bir müzeye çevirerek Türkiye’nin finans belleği bakımından eşine az rastlanır bir girişim gerçekleştirdi.

Sergide hisse senetleri, banka cüzdanları, sigorta poliçeleri, basılmış tüm paralar ziyaretçilerle buluşuyor. Ayrıca hesap makineleri, kumbaralar, ajandalar, afişler, pullar, çek ve senetler gibi birçok belge ve araç da meraklıların ilgisine sunulmuş.

Serginin bir odası “Batan Geminin Paraları” olarak adlandırılan, II. Dünya Savaşı sırasında Londra’da bastırılan Türk paralarını taşıyan ve Pire açıklarında batan City of Roubaix gemisinin dijital canlandırmasına da yer veriliyor. Bu canlandırmanın bulunduğu kısım, ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle karşılaşıyor.

İş insanı ve koleksiyon sahibi Alpay Tarhan’ın seminerlerle tanıttığı sergi  30 Aralık’a kadar ücretsiz bir şekilde gezilebilecek.

Haber: Runahi Özay