Dünya Sağlık Örgütü’ne göre (DSÖ), Güney Sudan’ın Jonglei eyaletinin Fangak kentinde henüz tanımlanamayan bir hastalık, 89 kişinin ölümüne sebep oldu.

Güney Sudan Sağlık Bakanlığı, en az 89 kişinin tanımlanamayan bir hastalık sebebiyle hayatını kaybettiğini duyurdu. Sel baskınlarından dolayı ciddi bir sağlık kriziyle karşı karşıya olan Güney Sudan’dan gelen haberler Dünya Sağlık Örgütü’nü harekete geçirdi. DSÖ tarafından ülkeye gönderilen araştırma ekibindeki bilim insanları, ülkenin kuzeyinde yer alan Fangak kasabasından numune topladı.

İngiliz medya kuruluşu BBC, araştırma ekibinin almış olduğu örneklerin incelendiğini ve 89 kişinin ölümüne sebep olan bilinmeyen hastalığın kolera olmadığının kesinleştiğini aktardı. BBC’ye konuşan DSÖ’den Sheila Baya, “Acil müdahale ekibi gönderdik ve risk yönetimi yaparak araştırmayı derinleştirdik. Ekipler sel felaketi dolayısıyla helikopterle bölgeye gitti ve numune topladı” dedi. Bunun yanında yetkililer olumsuz hava şartlarından ve yaşanmakta olan kıtlıkta sebebiyle de bölge halkının zor durumda olduğunu duyurdu.

Haber: Korhan Tan