Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Tuzla Belediyesinin katkılarıyla gerçekleştirilen “Tuzla Gençlik ve Kültür Festivali” 3 Aralık Dünya Engelliler gününde Tuzla Marinada açılışını gerçekleştirdi. Festivalde tiyatrodan, söyleşiye, konserden spor aktivitelerine kadar birçok kültürel aktivite yer alıyor.

Türkiye’nin yedi bölgesinden katılan el zanaatkârları, sahaflar ve antikacıların gençlerle buluştuğu festivalde, usta ellerin atölye çalışmaları, sahne performansları ve sinema gösterimleri yer aldı. Etkinliklerde, Yeşilçam’ın hayatta kalan oyuncularından Teoman Ayık, Tuncay Akçay, Ahmet Arıman, söyleşi ve sahne performanslarıyla izleyicilere renkli anlar yaşattı. 

Tuzla Marina’da düzenlenen festivalin açılış programında, Tuzla Kaymakamı Ali Akça, Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, Yeşilçam’ın usta sanatçıları Hasan Gökalp, Selçuk Özer, Yavuz Karakaş, Mustafa Uzun, Tuncay Akça, Teoman Ayık, Ahmet Arıman, Necdet Kökeş ile birlikte çok sayıda ziyaretçi katıldı.

15 gün boyunca devam edecek

Tuzla Beledi Başkan Dr. Şadi Yazıcı, “Bugün 3 Aralık Dünya Engelliler Günü. Biz dâhil olmak üzere engelli adayı olan herkesin ve tüm engellilerimizin gününü kutluyorum. Bugün bizim başlattığımız Gençlik ve Kültür Festivali’miz 15 gün boyunca sürecek. Sanatçılarımızın, zanaatkârlarımızın, geçmişten gelen sanatımızı, gençlerimizle birlikte anlayıp, geleceği çizerken bu bilgileri özümseyerek adımlar atmayı planlıyoruz” dedi.

Haber: Meltem Akgenç