Tuzlada kurulan Ekolojik Pazar tüketicilerden büyük ilgi görüyor. Meyve sebzeden günlük kullanım eşyalarına kadar hemen her şeyi bu pazarda bulmak mümkün. Ekolojik Pazar projesine destek veren Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi yazıcı bu projenin sadece tuzla halkını değil tüm İstanbullulara hizmet ettiğini belirterek, “Bu projeyle hem ekonomiye katkıda bulunuyoruz hem sağlıklı yiyecekleri vatandaşlarımızla buluşturuyoruz, hem de doğa dostuyuz” dedi.    İstanbul Tuzla sahil yolu caddesinde 2000 metre kare kapalı alanda kurulu olan Gönül Elleri Çarşısı’nda Tuzla Belediyesinin desteği ile çevreyle ilgili Pazar açılmıştı.   İhtiyaç fazlası ürünleri, ihtiyaç fazlasıyla buluşturup gönüllülük esasıyla çalışan 4300 tane kadın kent Gönüller tarafından maddi kazanç gözetmeksizin oluşturulan gönül elleri tarafından geliştirilen “Organik Pazar” projesi geçtiğimiz aylarda hayata geçmişti. Meyve sebzeden günlük kullanım eşyalarına kadar hemen her şeyi bu pazarda bulmak mümkün. Ancak bu pazarda geri dönüşümü olmayan petrol ürünleri ve plastik naylon türü katı atıklar, kaplamalı kâğıtlar yağ ve su geçirmez kâğıtlar ve alüminyum malzemeler bu pazarda yer almıyor.  Klasik semt pazarlarında gördüğümüz naylon poşetlerin yerini pamuklu ipten yapılmış fileler, plastik kaplar yerine kil topraktan yapılmış kaplar, plastik şişelerin yerinende cam şişeler almış görünüyor

“DOĞA DOSTU OLMAYAN PROJELER ARTIK HAYATA GEÇİRİLEMİYOR”

Ekolojik Pazar projesine destek veren Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı bu projenin sadece tuzla halkını değil tüm İstanbullulara hizmet ettiğini belirterek şunları söyledi:  “Bu proje Belediyemiz bünyesinde oluşturulmuş ve içinde çok sayıda kadınımızın yer aldığı Gönül Elleri komisyonumuz tarafından sunuldu.  Dünya geri dönüşüm konusunda yeni düşüncelere yeni fikirlere doğru gidiyor. Çünkü geri dönüşümü olmayan doğa dostu olmayan projeler artık hayata geçirilemiyor.” dedi.

“SAĞLIKLI YİYECEKLERİ VATANDAŞLARIMIZLA BULUŞTURUYORUZ”

Tamamen organik ürünlerin yer aldığı pazarın sadece Tuzlalılara değil tüm İstanbul halkına hizmet ettiğini ifade eden Başkan Yazıcı, “Hem doğaya saygı göstermeliyiz hem de ekonomimizi canlı tutmalıyız. Bu projeden sadece Tuzlalılar değil tüm İstanbullar faydalanıyor. Ekolojik pazara geri dönüşümü olmayan naylon plastik alüminyum gibi hiçbir katı atığı kabul etmiyoruz. Aynı zamanda pazarda satılan ürünler ilaçsız gübresiz doğal yetişen organik ürünler oluyor. Bu projeyle hem ekonomiye katkıda bulunuyoruz hem sağlıklı yiyecekleri vatandaşlarımızla buluşturuyoruz. Hem de doğa dostuyuz “diye konuştu.

Haber: Meltem Akgenç