Coronavirüs salgınının Türkiye’de görülmesinin ardından esnaflar ekonomik kriz karşısında zorluk çekiyor. Fiyatların günlük olarak artması esnafları ve vatandaşları düşündürüyor. Ekonomik krizden büyük oranda etkilenen esnaflar, tüketicilerin alım gücünün azaldığını söyleyerek yaşadıkları zorlukları muhabirlerimize anlattı.

Ülke ekonomisinin gidişatı esnaf halkını ve tüketiciyi etkilemeye devam ediyor. Her geçen gün artan fiyatlar hem esnaf halkının hem de vatandaşın cebini yakıyor. Sefaköy’de market sahibi olan Tayfun Taşçı, pandemi döneminden beri mal alımının zorlaştığını, eskisi gibi malları depolayamadığını ve tüketicilerin alım gücünün azaldığını belirtti. Zarar etme kaygısı nedeniyle stok yapamadığını da belirten Taşçı, durumun her geçen gün daha kötüye gittiğini söyledi. İnsanların artan fiyatlardan dolayı kaçak ürünlere yöneldiğini de sözlerine ekledi.

“DEVAMLI GELEN MÜŞTERİLERİM ARTIK GELMİYOR”

Marketlerin yanı sıra manav, balıkçı ve tatlıcı gibi esnaflar da bu zamlardan payını almış durumda. Son bir buçuk senedir işlerinde düşüş yaşadığını söyleyen tatlıcı Muharrem Durmaz, devamlı gelen müşterilerinin bile gelip kendisinden alışveriş yapmadığını söyledi. Durmaz, “Vatandaşlar zamları bizim yaptığımızı düşünüyor, fakat bu bizim isteğimizin dışında gerçekleşiyor” dedi. Aynı yol üzerinde manavlık yapan Yakup İsmailoğlu, ürünlerin kendilerine geliş fiyatının artmasından dolayı zam yapmak zorunda kaldığını belirtti. Aynı zamanda tüketicinin eskiden çeşit çeşit ürünler alırken, son zamanlarda tek bir ürün aldığını da sözlerine ekledi.

Haber: Mert Ünlü – Ege Varna – Serhat Ünlü