Avrupa Ligi 3. Haftasında RZD Arena’da karşı karşıya gelen Lokomotiv Moskova-Galatasaray maçının galibi temsilcimiz Galatasaray oldu.

Temsilcimizin başlama vuruşuyla, hareketlenen maçın ilk yarısı ev sahibi takımın baskısına sahne oldu. Özellikle rakip kanat oyuncusu Kerk’in 17. ve 38. dakikalarda yakaladığı pozisyonlarda kalesinde tehlikeler yaşayan temsilcimiz İkinci yarı daha derli toplu bir oyun ortaya koydu. İkinci 45 dakikada temposu bir hayli artan müsabakada, Cimbom, 54’te Van Aanholt’un ortasında Nelsson’un vuruşuyla tehlike yaratmasına karşın öne geçme şansını yakalayamadı. Dakika 55’te Cicaldau’nun kullandığı kornerde Babel’in kafa vuruşu direği sıyırarak dışarı çıktı. Ardından 59. dakikada çizgiye inen Barış Alper Yılmaz’ın ortasını Mostafa Mohamed tamamlayamadı. Dakika 81’de Morutan’ın attığı pası değerlendiremeyen Kerem Aktürkoğlu, 82. dakikada yine Morutan’ın attığı şık pası güzel bir vuruşla gole çevirdi. Son dakikalarda Diagne’nin ceza sahasının sağ çaprazına yolladığı pasla buluşan Kerem’in şutunu kaleci kurtaran Guilherme farkın 2’ye çıkmasını engelledi.

İkinci yarısı VAR sistemi olmadan devam eden maçta 5 sarı kart çıktı. İlk yarının 36. dakikasında Babel, 44’te Taylan sarı kart gördü. 69. dakikada Barinov yaptığı müdahalede sarı kartla cezalandırıldı. 73. ve 90. dakikada Mohamed ve Morutan Sarı Kırmızılılarda kart görenlerden oldu.

Grupta henüz mağlubiyeti bulunmayan Aslan; Marsilya, Lazio ve Moskova’dan çıkardığı 7 puanla liderliğini korumasını bildi.

Maçın ardından açıklamalarda bulunan Fatih Terim, rakibin oyun kurmasına izin vermediklerini, Marsilya maçı gibi geniş alanı iyi savunduklarını belirtti. Tecrübeli ve genç oyuncuların iyi bir takım olmakta ısrarcı olduğunu söyleyen Terim, gençlerin günden güne tecrübelenmelerinin kendisi için önemli olduğunun da altını çizdi.

Galatasaray’ın tek golünü atan maçın yıldızı Kerem Aktürkoğlu ilk ve ikinci yarıda istedikleri oyunu ortaya koyduklarını, attığı golün ise kendisi için özel bir gol olduğunu söyledi.

Haber: Berkay Çetinyol