İstanbul Aydın Üniversitesi öğrenci kulüpleri tanıtım haftası 4 Ekim itibariyle başladı. Florya Halit Aydın kampüsünde kurulan kulüp stantlarında öğrencilerle buluşan kulüpler, önümüzdeki döneme ait projelerini tanıtmaya başladılar. Mühendislik kulüplerinden biri olan Elektroaydın Kulübü kendi imkanlarıyla ürettiği elektrikli arabayla dikkatleri üzerine çekti.

Muhabirlerimize bilgi veren Kulüp Kaptanı Ali Osman Karataş 2011’den beri çevre dostu araçlar üzerinde çalıştıklarını söyleyerek, önce güneş enerjisi kullanan bir araç geliştirdiklerini, son yıllarda ise dünyadaki gelişmelere uygun olarak elektrikli araç ürettiklerini vurguladı.   Karataş, takımın 2011 yılından itibaren güneş enerjili araçları üzerinden kurulduğunu ancak 2014’ten beri elektrikli araçları geliştirmeye yöneldiğini belirterek, “2016’dan beri TÜBİTAK’ın düzenlemiş olduğu elektrikli araç yarışlarına katılıyoruz. 2016 yılında dereceye giremedik ama 2017 yılında üçüncülük ve beşincilik onun ardından 2018 yılında şampiyon olduk.  Yarış tarihlerindeki tüm projeler arasından en verimli aracı ürettik ve 2019 yılında katıldığımız yarışı tamamlayarak güzel bir derece ile döndük. 2020’de pandemiden dolayı yarışmalara katılamadık ancak bu sene yarışmaya elektrikli araç projemizle katılarak beşinci olduk. Aynı zamanda bu yıl Teknofest’e katılarak elektrikli aracımızı sergiledik” diye konuştu.

Elektrikli Araç Üretmek İçin Toplanan Kulübün Amacı, Aracın Yerli Olması ve Verimliliğini Maksimum Seviyede Tutmak.

Diğer kulüplerden farkının 2011 yılından itibaren okulun en çok destek verdiği ve önemsediği kulüplerden birisi olduğunu vurgulayan takım kaptanı Karataş sözlerine şöyle devam etti; “Mühendisler olarak hedefimizi makina, elektrik-elektronik, mekanik, yazılım mühendisliği ve tasarımcılar oluşturuyor. Bu anlamda kendi yaptığımız çalışmaları geliştirip, sürekli üreterek bir ekip çalışması halinde ileri seviyeye taşımak amaçlarımız arasında.”

Elektroaydın Kulübü tanıtımın ikinci gününde 60 üye ile en yüksek sayıya ulaşarak üye sayısını artırmaya ve diğer bölümlerden de talep almaya devam ediyor.

HABER: Runahi ÖZAY- Zehra Nur ÖZTÜRK