İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, en büyük projelerinden biri olan HızRay’la ilgili müjdeli haberi verdi. Kentin kuzey-güney aksındaki metro hatlarıyla birlikte İstanbul’u Doğu’dan Batı’ya bağlayacak HızRay projesinde sona gelindi.

HızRay, İstanbul’un batısıyla doğusu arasındaki en hızlı toplu taşıma aracı olacak. 13 istasyonlu bu hat sayesinde, 74,5 kilometrelik güzergah 53 dakikada katedilecek. Beylikdüzü’nden Sabiha Gökçen Havalimanı’na ulaşacak olan HızRay, Boğaz geçişini tek tüp tünelle gerçekleştirecek.

İmamoğlu’nun aktardığı bilgilere göre HızRay, İstanbul’un yeni nesil ekspres metrosu olarak tasarlandı. HızRay’ı şuan çalışan metrolardan ayıran özelliği ise sürati. Saatte yaklaşık 140 kilometre hıza kadar ulaşabilecek sistem İstanbullulara vakit ve konfor sağlayacak.

Boğaza Yeni Tünel

Tamamı yer altında 13 istasyonu bulunan hatta tüm istasyonların, aynı zamanda birer transfer merkezi olarak tasarlandığını belirten İmamoğlu Hızray’ın mevcut ve yapımı devam eden tüm metro istasyonlarıyla tam entegrasyon sağlayacağını söyledi.

İnşaatına gelecek yıl başlanması planlanan sistem 2030 yılında hizmete girecek.

Haber: Kaan Çağlar