Amerikan Birleşmiş Devletler eski başkanı Donald John Trump’ın evine Federal Soruşturma Bürosu (FBI) tarafından baskın düzenlendi. Tump baskının ardından, “Florida, Palm Beach’teki evim Mar-A-Lago, büyük bir FBI ajanı grubu tarafından baskın yapılıp işgal edildi, bu milletimiz için karanlık bir zamandır. Daha önce hiçbir ABD Başkanının başına böyle bir şey gelmedi” dedi.

ABD’nin 45’inci başbakanı Donald Trump, FBI ajanlarının mülkünde bulunan bir kasayı kırdığını iddia etmesine karşın, “ilgili devlet kurumlarıyla yapılan çalışma ve iş birliğinden sonra evime yapılan bu habersiz baskın gerekli veya uygun değildir.” İfadesini kullandı.

Beyaz Saray Olaydan Habersiz Olduğunu Öne Sürdü

ABD Cumhuriyet Senatör Lindsey Graham, “Bu son soruşturmayı zaman gösterecek. Ancak seçime bu kadar yakın bir zamanda eski bir Başkan hakkında böyle bir soruşturma açılması sorun olmaktan öteye gidiyor” değerlendirmesinde bulundu. ABD merkezli haber ajansı Associated Press, olaydan haberi olan kişilere istinaden, FBI baskınının, Trump’ın Beyaz Saray’daki görevi sırasında Florida’daki ikametgahına gizli kayıtları alıp almadığına ilişkin bir soruşturma olduğunu belirtti. Böyle bir durumda Trupp’ın yolsuzlukla suçlanabileceği vurgulanıyor.

Bir haber programına konuşan Donald Trump’ın oğlu Eric Trump baskına dair, babasının Beyaz Saray’dan getirdiği belge kutularıyla ilgili aramayla bağlantılı olduğunu söyledi. Trump, babasının bu konuda Ulusal Arşivlerle aylardır iş birliği yaptığını da açıklamasına ekledi.

Trump tarafından gelen diğer bir tepkide ise, “Böyle bir saldırı ancak çökmüş, üçüncü dünya ülkelerinde gerçekleşebilir. Ne yazık ki Amerika, daha önce görülmemiş düzeyde yozlaşarak bu ülkelerden biri haline geldi” dedi

Haber: Heval Simge Kılavuz