Tarım ve Orman Bakanlığı’nın, Karadeniz sularında balıkçılık faaliyetlerini durdurmasının balık fiyatlarında artışa neden olması bekleniyor.

İstanbul Boğazı’nda yaşanan mayın paniğinin ardından Tarım ve Orman Bakanlığı, Bulgaristan-Kefken arasındaki Karadeniz açıklarında her türlü balıkçılık faaliyetini durdurdu. Geçen haftalarda etkisini gösteren fırtına, balık fiyatlarında artışa sebep olmuştu. Balık fiyatlarının bu kez de avlanma yasağı sebebiyle artması bekleniyor. Balıkçılar, Karadeniz sularında balıkçılık faaliyetlerinin durdurulması kararını olumlu karşıladıklarını belirtti. Balıkçı Semih Adıvar, “Mayın haberini büyük bir endişe ile karşıladık. Mayın çok büyük bir tehlike. Ne olduğunu anlayamazsınız. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın kararı yerinde bir karar olmuş. Hiçbirimizin canı tehlike altında kalmadı.” diye konuştu.

“Balık fiyatları tabii ki etkilenecek”

Balık fiyatlarının av yasağından etkileneceğini vurgulayan balıkçı Semih Adıvar, “Av yasağından dolayı balık tutamadık. Balık tutamayan balıkçılar, farklı yerlere yönelecek. Çiftlik balıklarını getireceğiz. O yüzden fiyatlarda artış yaşanır. Son zamanlarda balık fiyatları arttı. Fırtına ve kar yağışı da fiyatları etkilemişti.” diye konuştu.

Güncel Balık Fiyatları

Hamsi: 35 TL

İstavrit: 45 TL

Uskumru: 55 TL

Mezgit: 35 TL

Haber: BETÜL KİREZ – İREM BORA