Android Auto, araçlarında bağlantı problemi yaşayan kullanıcılar için yeni bir güncelleme duyurdu. Güncelleme ile birlikte uygulama kullanıcılara bağlantı probleminin USB kablolarından kaynaklanıp kaynaklanmadığını gösterebilecek.

Yeni bir Google destek sayfası, Android Auto’ya gelecek yeni güncellemeyle birlikte USB kablosunun veya bağlantı noktasının düzgün bir şekilde çalışıp çalışmadığını kontrol etmesini sağlayacak.

Google destek sayfasında XDA Developers editörlerinden Mishaal Rahman tarafından fark edilen yeni özellik, Android Auto uygulamasının araca bağlanan USB kablosunun çalışmasını denetleyeceğini ve bu sayede kullanıcıların bir bağlanma sorunuyla karşılaştıklarında problemin nereden kaynaklandığını anlamalarına yardımcı oluyor. Bunun yanında destek sayfasında en iyi bağlantıyı sağlayabilmek için 1 metreden daha kısa bir kablo kullanılması ve USB hub’larının yanında kablo uzantılarını kullanmamaları gerektiğine işaret ediyor.

Rahman, güncellemeyle birlikte gelen yeni özelliğin Android Auto 7.5.121104 sürümünde mevcut olduğunu belirtiyor. Özelliğe Android Auto ayarlarından ‘Bağlantı Yardımı’ sekmesi üzerinden erişilebilecek.

HABER: KORHAN TAN