Popüler kültürün bir parçası olan biyografi filmlerinde Müslüm ve Dilberay’dan sonra beyaz perdeye taşınan isim 1980’lerin arabesk kadın şarkıcısı, acıların kadını olarak bilinen Bergen oldu. Bergen olarak tanıdığımız Belgin Sarılmışer filmde müzisyen kimliği ile ön plana çıksa da izleyicilerin dikkatini çekmesindeki en büyük etken filmin acılarla dolu gerçek bir hayat hikâyesinden uyarlanmasıydı. 4 Mart 2022 tarihinde vizyona giren Bergen filminde ünlü sanatçıya hayat veren isim ise başarılı oyuncu Farah Zeynep Abdullah oldu.

4 Mart’tan itibaren beyaz perdede sinemaseverler ile buluşan Bergen filmi, şu ana kadar 3 Milyon 373 Bin 947 kişi tarafından sinemada izlenerek rekor kırdı. Bergen filmi ilk haftasında 718 Bin 43 kere izlenerek, ilk haftasında 600 Bin 141 kez izlenen Müslüm’ü geçti.

Belediye Başkanından Sansür

Şarkıcı Bergen’in hayatını anlatan ve izlenme rekoru kıran film şiddet içerdiği gerekçesiyle sanatçıyı öldüren eşi Halis Serbest’in yaşadığı Adana’nın Kozan ilçesinde Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan tarafından gösterime girmesine engel olundu. Bergen filminin Kozan’da gösterime girmemesi ise sosyal medyadan büyük tepki aldı. Kazım Özgan ise yaptığı açıklamada “Sinemada bizim bir stratejimiz var. Burada bir şiddet var. Ben bu şiddeti niye çocuklarıma anlattırayım? Niye onlar bunu dikkate alsınlar? İsterse oradan milyonlar kazanayım, ben istemem. İlçede böyle bir film yayınlanmayacak.” İfadelerini kullandı.

HABER: BAKİYE ACAR