Marmara, Ege ve Karadeniz’de etkili olan fırtına, balık tezgahlarını etkiledi. Fırtına sebebiyle tezgahlar boş kalınca balık fiyatları ikiye katlandı.

Fırtına balık tezgahlarını vurdu. Fırtına sebebiyle balık az gelince, fiyatlar da yükseldi. Balıkhaneler boş kaldı. Yaklaşık iki hafta önce kilosu 15 TL’den satılan istavrit, bugünlerde kilosu 30-35 TL’ye yükseldi. Denizlerin kurufasülyesi hamsinin bolluğu tezgahlarda devam etse de kilosu 25 TL. Balık fiyatlarının artışında dolayı istavrit ve hamsiye yönelen vatandaşlar bugünlerde fiyatların yükselmesiyle balığa olan ilgisi azalırken balıkçılar, artık sezon sonu yaklaştığını bundan sonrası için fazla umutlu olmadıklarını söylediler.

İstavritin bugünlerde azaldığına dikkat çeken balıkçı esnaflarından Mustafa Kara, “İstavrit azaldı. Fırtına yüzünden de fiyatlar arttı. Hamsi ve istavrit diğer balık çeşitlerine göre fiyatı daha uygun. Vatandaş ucuz balık tercih ediyor. İstavrit azaldı. Kıyı balıkçıların getirdiği balıklara bakacağız artık. Onlar da daha pahalı oluyor. İki hafta öncesinde istavritin kilosu 15-20 TL idi şu anda 30-35 TL civarında. Kıyı balıkçıların getirdiği balıkları satacağız gibi görünüyor.” dedi.

Güncel balık fiyatları

Hamsi: 25 TL

İstavrit: 30-35 TL

Mezgit: 50 TL

Çipura: 80 TL

Levrek: 90 TL

Barbun: 60 TL

Haber: Betül Kirez – İrem Bora