Avrasya Yüksek Öğretim Zirvesi (EURIE), yükseköğretim temsilcilerini bu yıl yedinci kez buluşturuyor. Avrupa, Asya ve Orta Doğu’dan 100’ün üzerinde üniversitenin üye olduğu Dünya’nın en kapsamlı yükseköğretim kuruluşlarından biri olan Avrasya Üniversiteler Birliği (EURAS) tarafından düzenlenen zirve için İstanbul Aydın Üniversitesi’nde ki hazırlıklar hız kesmeden devam ediyor.

Dünyanın dört bir yanından katılacak olan yükseköğretim kurumlarının katkılarıyla bir araya gelecek olan EURIE 2022 Zirvesi 2-4 Mart 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını sebebi ile bu yıl son teknoloji sanal gerçeklik uygulamaları ile hibrit olarak gerçekleşecek EURIE 2022 Zirvesi, her yıl olduğu gibi dünyanın en seçkin üniversitelerini, akademisyenlerini, yükseköğretim sektörünün önde gelen temsilcilerini ağırlayacak.

EURIE 2022 Konferans programı 2 Mart’da İstanbul Aydın Üniversitesi, Florya Halit Aydın Kampüsü’nde yüz yüze program ile  başlayıp sanal programla devam edecektir. 3 Mart’da ise Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü’nde yüz yüze programla birlikte sanal program yer alacaktır. 4 Mart programı, Yeditepe Üniversitesi Kayışdağı 26 Ağustos Kampüsü’nde gerçekleştirilecek olan yüz yüze programı takip eden sanal programın ardından  kapanış oturumuyla son bulacaktır.

Türkiye ve dünyada ki yükseköğretim kurumları arasındaki akademik işbirliklerinin artırılmasının da amaçlandığı zirvede dünya ve Türkiye’den katılacak akademisyenlerin konuşmalarına yer verilecektir.

Ülkemizde yükseköğretim alanında yapılan çalışmalarda hangi noktaya gelindiğinin de görüşüleceği zirvede yükseköğretimin nabzı tutulacak.

7. EURIE Avrasya Yükseköğretim Zirvesi ile; ülkemiz yükseköğretim sektörünü  dünyaya tanıtmaya devam etmek, Türkiye’yi bu sektörde bir “cazibe merkezi” haline getirerek akademik iş birliklerini artırmak amaçlanmaktadır.

Yalnızca ortak bir coğrafyayı değil ortak medeniyet, tarih ve kültürü paylaşan yükseköğretim kurumlarımızın dünyanın dört bir tarafından gelecek en prestijli yükseköğretim kurumları ile bir araya gelerek tarihte olduğu gibi yine dünyanın her yerinden öğrenci ve alimler çeken ilim merkezlerine dönüştürerek bilgiye yön verir hale getirmek EURIE Avrasya Yükseköğretim Zirvesi’nin en büyük hedefidir.  

Avrasya Yükseköğretim Zirvesi’nde geçtiğimiz yıl 150 sanal üniversite standı, 50’nin üzerinde panel, seminer, ve yuvarlak masa toplantısı ve 142 konuşmacıdan oluşan konferans programı ile 2500’den fazla rektör, rektör yardımcısı, akademisyen, mütevelli heyet başkanı, uluslararası eğitim sektörlerinin temsilcileri yer aldı. Zirve kapsamında yükseköğretimde uluslararasılaşma, inovasyon, kalite güvencesi, uluslararası eğitim ve araştırma programları gibi konular dünyadan önemli kuruluşlar  ve üniversitelerin üst düzey temsilcileri tarafından ele alınmıştır.

Haber: ZERRİN TÜRKOĞLU AKBULUT / MUHAMMED DEMİR