Tezgâhlarda balık fiyatları arttı. Balıkçılar, artan akaryakıt fiyatlarından dolayı isyan etti. Balıkçıların denize açılmaması tezgâhlara fiyat artışı olarak yansıdı.

Düşmesi beklenen balık fiyatları, yükseldi. Sezonun ortasında hamsi azaldı. Balıkçıların ağı daha çok istavrit ile doluyor. Hamsinin fiyatı da düşmeyince vatandaşlar istavrite yöneldi. Hamsi fiyatının her geçen gün arttığını belirten balıkçı Ahmet Çetin, “Hamsiyi bitirdik şimdi istavrit bolluğu ile sezona devam ediyoruz. Tezgâhlarda diğer balıklarımızda var. Ama burada bu mevsimde en fazla rağbet gören hamsi oluyor. Az miktarda avlanabilen hamsi tezgâha da az miktarda geliyor ve fiyatı da yüksek oluyor. Sezon başında 10-15 TL arasında fiyat değiştiren hamsi şu anda 40 TL oldu. Az miktarda gelince balığı derin donduruculardan çıkartıyoruz. Şu anlık istavrit bol. Fiyatında da çok fazla oynama olmadı. Vatandaş hamsiyi tercih ederken fiyatının artmasıyla birlikte istavrite yöneldi ” diye konuştu.

Balıkçıların Akaryakıt Zammı İsyanı

Akaryakıt zammından sonra balıkçılar da isyan etti. Artan maliyetlere karşısında balık fiyatları yükseldi. Balıkçılar, zamdan dolayı avcılık faaliyetlerine ara verdi. Ağlarını toplayıp beklemeye geçen balıkçılar, artık altından kalkılamaz hale gelen maliyetlerinin bir şekilde aşağı çekilmesini istiyor.

Güncel balık fiyatları

Hamsi 40 TL

İstavrit 50 TL

Çipura 70 TL’den 100 TL’ye çıktı.

Levrek 80 TL’den 120 TL’ye çıktı.

Lüfer tane 90 TL

Palamut tane 100 TL

Haber: Betül Kirez – İrem Bora