Kült neon cümleleri yerleştirdiği farklı mekân ve nesnelerle akıllara kazınan Ardan Özmenoğlu çalışmaları bir kitapta bir araya geliyor. Ardan Özmenoğlu’nun 2008 yılından beri yarattığı eserler Anna Laudel sanat galerisinde kitap versiyonuyla sanatseverlere sunuluyor.

Çalışmalarında toplum, sanat ve daha birçok gündelik konu üzerine kült neon cümleler kullanan Özmenoğlu, 2008 yılından bu yana yaptığı çalışmaları 500 edisyonlu ve imzalı “You Like My Work Ha?” poster kitabında bir araya getiriyor. Ürettiği yapıtlarda esere bakan kişiyi düşünmeye ve sorgulamaya iten sanatçı bu eylemi oldukça renkli bir biçimde sunuyor. Zaman zaman farklı materyallerin üzerine yazdığı neon yazılı posterlerin de yer aldığı kitapta Özmenoğlu’nun eserlerini yaratım sürecinin hikayesi de anlatılıyor. Çalışmaların bulunduğu sayfaların pul koparma tekniği ile yapılmış olması çalışmaları asmak isteyen okurlar için bir kolaylık sağlıyor. Bu teknik sayesinde sayfalar zarar görmeden kitaptan ayrılarak kolayca poster olarak kullanılabiliyor. 

Kitapta Ardan Özmenoğlunun 2008 yılında ürettiği ‘Cumaya Gittim Gelicem’, 2013 yılında ürettiği ‘Anlayana’, 2014 yılında ürettiği ve Türkiye güncel sanat piyasasının doğrudan eleştirisini yapan ‘Does Exist’, 2015 yılında ürettiği ‘Seni Sevmeyen Ölsün’, 2017 yılında ürettiği ‘Babam Sağolsun’ ve 2019 yılında ürettiği ‘Bunu Ben de Yaparım’ gibi ikonlaşmış eserleri de yer alıyor.

“You Like My Work Ha?” sanatçı kitabı Anna Laudel sanat galerisi ve Patika Kitabevi’nden satın alınabilir. Sergi 7 Ocak 2022 tarihine kadar ziyaretçilerini bekliyor.

Haber: Berfin KAHRAMAN/ Ceren KAHYA/ Zehra SEMERCİ