Suna ve İnan Kıraç Vakfı tarafından düzenlenen Pera Müzesi ve İstanbul Araştırmaları Enstitüsü tarafından düzenlenen Bizans İmparatorluğu’nun kültürel renkliliğine ve kişilerine odaklanan “Bizans’a: Yeniden Keşfin Yolları, 1800 – 1955” adlı sergi “İstanbul’da Bu Ne Bizantinizm!” sergisinde bir araya getiriliyor.

Adını, yazar ve diplomat Yakup Kadri Karaosmanoğlu’nun romanı olan Panorama ’da baş kahramanın savaş sonrası Türk toplumundan usanarak kurduğu “İstanbul’da bu ne Bizantinizm!” cümlesinden alan sergi, Bizans’ın birbirinden ayrı temalara ilham olmasını ve etki alanı geniş bir olgu olduğunu ortaya koymaya amaçlıyor.  Emir Alışık’ın küratörlüğünde hazırlanan sergideki 50’den fazla sanatçı, illüstratör, modacı, yazar ve sinemacı kişilerin eserleri Bizans’ın sanatsal açıdan popüler kültüre ve bu bölümlere nasıl doğrudan etkisi olduğunu gösteriyor.

“İstanbul’da Bu Ne Bizantinizm!: Popüler Kültürde Bizans” sergisi 6 Mart 2022 tarihine kadar Pera Müze’sinde ziyaretçilerini bekliyor olacak. Ayrıca çarşamba günleri “Genç Çarşamba” kapsamında öğrencilere ücretsiz giriş imkanını da sunuyor.

Haber: Berfin KAHRAMAN/ Ceren KAHYA/ Zehra SEMERCİ