Ordu Dernekler Federasyonu’nun her yıl geleneksel olarak düzenlemiş olduğu “10.Ordu Günleri” etkinliği, 4-7 Kasım 2021 tarihleri arasında ‘İstanbul Yenikapı Etkinlik Alanında’ gerçekleştirildi. Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ordu Dernekler Federasyonu ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen etkinlik, yoğun ilgiyle karşılandı.

Ordu’nun tanıtımı için her yıl Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ordu Dernekler Federasyonu ve İBB’nin katkılarıyla organize edilen ‘Ordu Günleri’, İstanbul Fatih’te bulunan Yenikapı Etkinlik Alanı’nda gerçekleştirildi. 4 Kasım 2021 – 7 Kasım 2021 tarihleri arasında 10. kez düzenlenen Ordu Günleri etkinliğine ziyaretçiler yoğun ilgi gösterdi.

Ordu’nun Tanıtımı İçin Önemli Bir Etkinlik

Yenikapı Etkinlik Alanı’nda gerçekleştiren 10. Ordu Günleri’ne Ordu Valiliği, 19 ilçe belediyesi, Ordu sivil toplum kuruluşları ve birçok yerel firma katıldı. İstanbul’da yaşayan Ordulu vatandaşların memleketleriyle hasret giderdikleri etkinlik içerisinde yöresel ürünlerden, köy seyirlik oyunlarına kadar Ordu’ya özel birçok unsura yer verildi.

Etkinlik alanı içerisinde bulunan Ordu Valiliği standında görevli Mustafa Er, Ordu Günleri’nin Ordu’yu tanıtmak için önemli bir etkinlik olduğunu belirtti. En büyük amaçlarının Ordu ile İstanbul halkını buluşturmak olduğunu söyleyen Er, “Ordu’nun kültürel mirasını tanıtmak için her sene İstanbul’da etkinlikler düzenliyoruz. Buraya sağlanan katılımdan memnunuz.” diyerek sözlerini noktaladı.

Ordu Her Yönüyle Tanıtıldı

İçerisinde yöresel etkinliklere ev sahipliği yapan 10. Ordu Günleri’nde Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ordu Valiliği ve 19 ilçe belediyesinin alan içerisinde bulunan stantları ziyaretçilere Ordu ile ilgili bilgiler verdi. Bunun yanında fındık başta olmak üzere çeşitli yöresel ürünleri hediye olarak dağıtılan etkinlikte, ziyaretçilere Ordu her yönüyle tanıtıldı.

Ziyaretçilerin yoğun katılımıyla gerçekleştirilen 10. Ordu Günleri, 7 Kasım Pazar akşamı kapanış konuşmasından sonra sona erdi.

Haber: Emirhan Bulat