Microsoft, önümüzdeki seneden itibaren Windows 7, Windows 8 ve Windows 8.1’de Onedrive masaüstü uygulamasına vermiş olduğu desteği durdurma kararı aldı.

Çevrimiçi dosya depolama ve paylaşma hizmeti uygulaması olan Onedrive, Microsoft’tan yapılan açıklamaya göre öncelikle 1 Ocak 2022’de uygulama içi güncelleme alamayacak. Daha sonra ise 1 Mart 2022’de senkronizasyon özelliği durdulacak.

Onedrive desteğinin kaldırılmasından etkilenecek kullanıcılar, kişisel Windows 7, Windows 8 ve Windows 8.1 cihaz sahipleri olacak. Şirket, bu durumdan etkilenmek istemeyen cihaz sahiplerinin, cihaz sürümlerini Windows 10 ve Windows 11’e yükseltmelerini öneriyor. Windows yükseltmesi için gerekli sistem gereksinimlerini karşılamayan cihazlar için ise dosyalar web üzerinden manuel olarak aktarılabilecek.

Bu durumdan iş için Windows kullanıcıları etkilenmeyecek

Microsoft’un Onedrive uygulamasına verdiği desteğin kesilmesinden sadece kişisel cihaz sahibi kullanıcıları etkilenecek. İş için Onedrive masaüstü uygulamasını kullanan cihaz sahipleri ise destekten bir süre daha yararlanmaya devam edebilecek. İş için Windows 7 ve Windows 8.1 kullanıcıları genişletilmiş desteğin sonu olan 10 Ocak 2023’e kadar OneDrive masaüstü uygulamasını kullanabilecek. 12 Ocak 2016’da Microsoft, Windows 8’in işletim sistemi desteğine son verdiği için bu durumdan Windows 8 kullanıcıları faydalanamayacak.

Haber: Korhan Tan