İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık iş birliğiyle açılışı yapılan “BURASI” adlı sergi, ziyaretçilerini bekliyor. İstanbul’un Beyoğlu ilçesinde bulunan Yapı Kredi Kültür Sanat merkezinde gösterimde olan sergi, ziyaretçilerine İstanbul’a kentsel ve ekolojik bir çerçeveden bakmalarını amaçlıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Yapı Kredi Kültür Sanat Yayınlığı iş birliğiyle hazırlanan “BURASI” sergisi, ziyaretçilerine yaşadıkları kente farklı çerçevelerden bakmalarını sağlıyor. Açılışını İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yaptığı serginin içerisinde İBB Kent Müzesi Koleksiyonları ve Atatürk Kitaplığı Arşivleri’nden eserlerle birlikte, kent ile ilgili sanatçıların özgün çalışmaları bulunuyor.

Özgün Çalışmalar

Adını, Füsun Onur’un 1993 tarihli aynı adlı yapıtından alan “BURASI” sergisinde sanatçılar Ahmet Ziya Akbulut, Ali Sami Boyar, Ali Taptık, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Burak Delier, Can Altay, Can Aytekin, Canan Tolon, Deniz Aktaş, Elif Naci, Erol Eti, Ezgi Tok, Ferruh Başağa, Feyhaman Duran, Füsun Onur, Gökçen Erkılıç & Ahmet Ünveren, İnci Eviner, Lara Ögel, Marina Papazyan, Mıgırdiç Civanyan, Muhtar Aykın, Mümtaz Yener, Nalan Yırtmaç, Nazmi Dayan, Nermin Er, Nilbar Güreş, Ömer Uluç, Özlem Günyol & Mustafa Kunt, Selma Gürbüz, Şemsi Arel, Sena Başöz, Şevket Dağ, Sinem Dişli, Yasemin Özcan ve Zeyno Pekünlü’nün eserleri yer alıyor.

Florya Ağaçlandırma Planı

Ayrıca sergi içerisinde İstanbul’a ait eski çeşitli semt haritaları, kent ile ilgili kartpostallar, hat çalışmaları, albümler, gazeteler ve kazılarda ortaya çıkartılan çeşitli eşyalar bulunuyor. Pandemi önlemlerinin alındığı sergi içerisinde ziyaretçileri bilgilendiren danışmanların yanı sıra Yapı Kredi Yayınları ve İBB Yayınları’nın ortak olarak hazırladığı bir katalog da ziyaretçilere eşlik ediyor.

Küratörlüğü Yapı Kredi Kültür Sanat Sergiler Direktörü Kevser Güler tarafından üstlenilen sergi, 21 Eylül 2021 – 27 Şubat 2022 tarihleri arasında Yapı Kredi Kültür Sanat’ın İstiklal Caddesi üzerinde bulunan binasının 2. ve 3. katlarında ücretsiz olarak ziyaretçilerini bekliyor.

Haber: Emirhan Elibol