İmdat Akgün’ün, “İstanbul’un Renkleri”  sokak fotoğraf sergisi 16 Ekim Cumartesi Taksim Galatarasay Lisesi önünde açıldı. Sergide 22 adet etkileyici fotoğraf yer aldı. Fotoğraf sergisine fotoğraf severler büyük ilgi gösterdi.

Fotoğraf sergisi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Daire Başkanlığı’nın destekleri ile gerçekleştirildi.

Vatandaşlar tarafından büyük ilgi gören fotoğraf sergisinde Akgün sergisini şu sözlerle anlattı: “Sabahın erken saatlerinde Sirkeciden karşıya geçmeye çalışan insan kalabalığının telaşını, Galata Köprüsünün balıkçılarının sabrını, Süleymaniye Camiden gün batımı ile yaşayan huzuru, Balat’ın tarih kokan dar sokaklarında karşıma çıkan mavi gökyüzünün yaşattığı umudu, bir üst geçitten şehrin kalabalığını seyreden çocuğun hayallerini, Karaköy – Kadıköy vapurunda balıkları besleyen genç bir kadının şefkatini görecekler fotoğraflarımda. Her fotoğrafım farklı şeyleri anlatıyor” dedi.

İstanbul’un renklerini fotoğraflarında yeniden belirginleştirmek isteyen Akgün, şu sözlerle devam ediyor: “ Fotoğraf çekmek yaşam içinde farkında olmadığımız  ‘anın’  ne kadar önemli olduğunu öğretti bana. Ara Güler’in dediği gibi ‘yaşam bize verilmiş boş bir film her karesini mükemmel bir biçimde doldurmaya çalışın’.” dedi. 

Akgün, sergisinde, köklü tarihe karşı hiç yaşlanmayan sürekli devinim halinde olan bu şehri geçmişi ile bugünü arasında bağ kurmaya çalışırken, dijitalde ki renklerle hayalinde renklerle buluşturuyor.

Haber: Meltem Akgenç