İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı Mecidiyeköy Meydan projesi hayata geçirildi. Projenin açılışı 21 Ekim günü Ekrem İmamoğlu’nun katılımlarıyla gerçekleşti.

İstanbul’un güzide semtlerinden birisi olan Mecidiyeköy, yeni projeyle beraber atıl olan meydanını sanat alanına dönüştürdü. Meydanda vatandaşların keyifle oturabileceği alanlar, ödünç kitap alınabilen kütüphane ve sanat galerisi bulunmakta.

Birçok İstanbullunun geceleri meydandan geçerken yetersiz ışıktan dolayı şikayet etmesi üzerine köprünün altına, metre başı ışıklandırmalar yerleştirildi. Ayrıca akşamları yerleştirilen hoparlörler sayesinde müzik yayını da yapılmakta.

Meydan düzenlemesi ile beraber alana 63 ağaç dikilirken oturma ve dinlenme ekipmanları yerleştirildi.

Geceleri yetersiz ışıklar sebebiyle korkarak geçen vatandaşlardan birisi olan Beyzanur Aksu, “akşamları işten geç döndüğüm zamanlarda buradan geçerken tedirgin bir şekilde ve hep arkama bakarak yürüyordum. Yapılan ışıklandırmalar sayesinde bir nebze de olsa içim rahat yürüyebiliyorum” dedi.

Meydanda simit tezgahı bulunan Recep Dalan, “düzenlemeyle birlikte yürüyüş yolunu insanların seçmesi benim tezgahımın da bereketini arttırdı” dedi.

Meydanda bulunan sanat galerisi Pazartesi hariç haftanın her günü 10:00 ile 19:00 arasında ziyarete açık olacak. Ayrıca meydanda bulunan kütüphane merkeziyle beraber öğrenciler ücretsiz kitap edinimi sağlayabilecek.

Haber: Mehmet Taşdan-Kaan Vardar