Spor Toto Süper Lig’in 10. haftasının kapanış mücadelesinde Beşiktaş, Vodafone Park’ta ezeli rakibi Galatasaray’ı konuk etti. Siyah-beyazlılar 1-0 geri düşmesine rağmen rakibini 2-1 mağlup etti ve zirveye tutunmayı başardı. 

Mücadelenin ilk düdüğüyle beraber taraftarının da desteğiyle baskılı bir oyun oynayan Beşiktaş, maçın 10. Dakikasında Pjanic’in kullandığı serbest vuruşta topun direkten auta gittiği pozisyonda gole çok yaklaştı. Maçın 20. Dakikasında ise Larin’in ara pasında savunma arkasına hareketlenen Alex Teixeira kötü bir vuruş yaparak topu auta gönderdi. 31. Dakikada Josef de Souza’nın Kerem Aktürkoğlu’na yaptığı faul sonrası topun başına geçen Cicaldau topu farklı şekilde dışarı gönderdi.  Kronometreler 35. Dakikayı gösterirken Kerem’in pasıyla topla buluşan Cicaldau’nun vuruşunda, yerden de seken topa  Ersin müdahale edemeyince, Dolmabahçe’de Galatasaray öne geçti. Golün ardından baskıyı artıran Beşiktaş, 39. Dakikada,Umut Meraş’ın sol kanattan yaptığı ortada Muslera’nın hatalı çıkışını değerlendiren Larin’in kafa golüyle skoru dengeledi ve takımlar soyunma odasına 1-1 eşitlikle gittiler. 

İkinci yarı ile beraber iyice baskını artıran Beşiktaş 57. Dakikada, Rosier’in sağ kanattan yaptığı ortaya Yedlin arka direkte Larin’den önce müdahele etti ve topu kornere gönderdi. 65. Dakikada Pjanic’in kullandığı köşe vuruşunda Necip’in arka direğe aşırdığı topu Larin boş filelere gönderdi ve Beşiktaş 2-1 öne geçti. 66. Dakikada Halil Dervişoğlu ile gole yaklaşan Galatasaray, 79. Dakikada Kerem’in şutunda Vida’nın eline temas eden top sonucu penaltı kazandı. Mostafa Mohamed’in kullandığı penaltı atışına Ersin Destanoğlu gol izni tanımadı. Kalan dakikalarda baskıyı artırsa da sonuç alamayan Galatasaray, Beşiktaş deplasmanından eli boş döndü. 

Müsabakanın ardından açıklamalarda Sergen Yalçın, kazandıkları için çok mutlu olduklarını belirterek, taraftarlara destekleri için teşekkür etti. Henüz ligin ilk çeyreğinde olduklarını hatırlatan Yalçın, kaliteli bir kadroya sahip olduklarını ve uzun maratonda bunun avantajını göreceklerini söyledi. Taraftara da seslenen başarılı teknik direktör: “Taraftarımız merak etmesin, işler kötü giderken bizim moralimiz onlardan daha fazla bozuluyor. Kulvarları ayrı tutmak lazım. Lig başka Şampiyonlar Ligi başka” ifadelerini kullandı.

Galatasaray cephesinde ise Fatih Terim ikinci gol öncesi ceza sahasında yaşananlara dikkat çekti.

“Korner olmadan, bizim yediğimiz golden önce Nelsson’a yapılan bir faul var. Sarı kartımsı bir faul. O korner de bize gol oldu. Mete Kalkavan’a sorsan anlatır “oradan şu geldi, bu geldi” diye. “Öyle bir gol yedik.” dedi. Kaçan penaltıyla ilgili de konuşan Fatih Terim, Cicaldau’nun takımın penaltıcısı olduğunu ve topu bırakmaması gerektiğini söyledi. Tecrübeli teknik adam, Ersin Destanoğlu’nu tebrik etmeyi unutmadı. 

VODAFONE PARK’TA KAZANAMIYOR.

Beşiktaş’ın stadyumu Vodafone Park açıldığından beri 6 kere Beşiktaş’a konuk olan Galatasaray 1 beraberlik ve 5 mağlubiyet üzüntüsü yaşadı. Bu 6 maçta ezeli rakibinin filelerine 3 gol bırakabilen Galatasaray kalesinde ise 11 gol gördü.

Galatasaray’ı konuk ettiği son beş Süper Lig maçını kazanan Beşiktaş, lig tarihinde rakibine karşı en uzun serisini yaşıyor. 

Haber: Ömer Faruk Karakoç