Havaların soğumasıyla birlikte tezgahlarda balık çeşitleri arttı. Geçtiğimiz haftalarda fiyatların düşüşüyle vatandaşlar soluğu balık tezgahlarında aldı. Balıkçı İsmail Eski, balık fiyatlarını değerlendirdi.

Balık çeşitlerinin artmasıyla tezgahlar şenlendi. Fiyatların düşüşüyle beraber balık satıcıları ve vatandaşların da yüzü güldü. Denizlerin kurufasülyesi olarak bilinen hamsiye olan ilgi arttı. Fiyatların uygun olduğunu söyleyen İsmail Eski, “Balık fiyatları ucuz. Vatandaş daha çok hamsiyi tercih ediyor. Şu anda tam balık yeme zamanı. Çinekopun kilosu 40-50 TL arasında ama 30 TL’ye kadar düşer. Lüfer, tane 25 TL. Hamsinin kilosu da 15 TL’ye düşmesini bekliyoruz.” dedi.  İsmail Eski, havaların soğuması ve yağışların devam etmesiyle beraber deniz suyunun da soğuyacağını vurgulayarak, “balığın bollaşması için soğukları beklemek gerekir” dedi.  Yağışların devam etmesinin balıklar için iyi olduğunu ifade eden Eski, “Yağmur ve karın yağmasıyla bu sene balık erken bitmeyecek gibi görünüyor. Deniz suyu sıcaklığı düşerse fiyatlar da düşer. Şu an balık çeşidi bol. Vatandaş bu sene balığa doyacak.” diyerek müjdeyi verdi.

“Sezonun başından beri fiyatlar epey düşmüş”

Vatandaş Aynur Top, “Fiyatları görünce şaşırdım. Sezonun başından beri fiyatlar epey düşmüş. Ucuz görünce almak istedim. Ailecek balık yemeyi seviyoruz. Haftada bir almaya çalışıyorum. Hamsiyi en son aldığımda 50 TL’ydi. Fiyatı ucuz görünce iki kilo aldım.” dedi. Fiyatların düşmesinden memnun olan vatandaş Bilge Teceraslan da balık fiyatlarının düştüğünü görünce hemen almak istediğini ve fiyatların düşüş göstermesinden memnun olduğunu söyledi.

Güncel balık fiyatları şöyle:

Hamsi: 20 TL

Palamut: 50 TL

Çinekop: 40 TL

Barbun: 40 TL

İstavrit: 25 TL

Lüfer tane 25 TL

Haber: Betül Kirez – İrem Bora