Küçükçekmece Belediyesi tarafından düzenlenen “Hoşgörü Haftası” dün yapılan panelle birlikte başladı. Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen panel, ilçeden katılım sağlayan öğrenciler tarafından ilgiyle takip edildi.

UNESCO’nun 2021 yılını Hacı Bektaş-ı Veli ve Yunus Emre yılı ilan etmesi dolayısıyla Küçükçekmece Belediyesi tarafından etkinliklerle anılacak. Küçükçekmece Belediyesi’nin 11-16 Ekim tarihleri arasında düzenleyeceği “Hoşgörü Haftası” kapsamında Hacı Bektaş-ı Veli ve Yunus Emre etkinliklerinde; panel, sergi ve konserler Küçükçekmece halkıyla buluşacak.

Hoşgörü Haftası etkinliklerinin ilki 11 Ekim Salı Günü Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde yapılan panelle başladı. Çevredeki liselerden gelen öğrencilerle birlikte yapılan panelde konuşmacı olarak Şair Baki Asiltürk, Prof. Dr. Muharrem Kaya ve Dr. Öğretim Üyesi Zehra Hamarat yer aldı.

Diğer etkinliklerden birisi olan 40 sanatçının 40 eserini içeren “Ey Dost” isimli sergi 12 Ekim Günü Cennet Kültür Merkezi’nde sergilenmeye başlayacak. Hoşgörü Haftası etkinlikleri 16 Ekim’de Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde yapılacak olan “Antakya Medeniyetler Korosu” konseriyle son bulacak.

Haber: Mehmet TAŞDAN-Dilan YALÇIN (İAHA)