İstanbul Aydın Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü ve Türkiye Araştırmaları Merkezi tarafından “Göç Kavramına Çok Boyutlu Yaklaşım” konulu “Sosyal Bilimler Çalıştayı 2021” düzenlendi.

Açılış konuşmalarını İstanbul Aydın Üniversitesi Türkiye Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (İAÜTAM) Müdürü Dr. Özgür Tör ve İstanbul Aydın Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Keskin’in yaptığı çalıştay, Florya Halit Aydın Yerleşkesi A Blok Konferans Salonu’nda yapıldı.

“Türkiye Stratejik Bir Konumda”

İster bölgesel ister kıtalararası uzun mesafeli göçler olsun hepsinin bugün yaşadıklarımız ile doğrudan ilişkisi olduğunu dile getiren Keskin, “Türkiye stratejik bir konumda göç yollarında bulunan bir ülkedir. Bugün siyasi, sosyal ve ekonomik alanlarda birçok yönden Türkiye’yi etkileyen göç dalgasıyla karşı karşıyayız. Bu anlamda çalıştayın akademik hayata önemli girdiler sağlayacağına inanıyorum” dedi.

Göçün Kavramsal Boyutu, Suriye’den Yönelen Göç Hareketi ve Geçici Koruma, Göçün Güvenlikleştirilmesi, Afganistan’daki Son Gelişmeler ve Göç Üzerine Etkileri, Ortadoğu’da İç Savaşlar, Göçler ve Türkiye, Türkiye’de Göçün Sosyolojik Etkileri ve daha birçok konunun ele alındığı çalıştay toplamda altı oturum şeklinde tamamlandı. 29-30 Eylül 2021 tarihlerinde iki gün boyunca Türkiye’nin çeşitli üniversitelerden Öğretim Üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen çalıştaya aynı zamanda Zoom uygulaması üzerinden katılım sağlandı.